Minister presset i efterlønsstrid

Udgifterne til en seks år gammel strid om modregning af feriepenge er ved at løbe løbsk. Sagen kan ende i et nyt stort retsopgør mellem a-kasserne og Beskæftigelsesministeriet.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har ingen undskyldning for ikke at lade skatteyderne betale yderligere op imod 150 mio. kr. i forsøget på endegyldigt at få sat en stopper for en lang og opslidende strid om efterløn.

Det fastslår socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, der afkræver ministeren en tilbundsgående redegørelse for, hvorfor udgifterne til den mere end seks år gamle strid nu risikerer at løbe løbsk.

Striden, der handler om, at mindst 25.000 efterlønsmodtagere er blevet snydt for at kunne modregne feriepenge i deres efterlønninger, har foreløbig kostet statskassen 530 mio. kr. Det er penge, som daværende beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) for tre år siden efter betydeligt politisk pres så sig nødsaget til at refundere til landets a-kasser, der havde holdt de snydte ældre økonomisk skadesløse.

Men på et åbent samråd forleden i Folketingets finansudvalg lod Inger Støjberg en ny økonomisk bombe springe. En række hidtil upåagtede nye sager kan koste yderligere op imod 150 mio. kr. i erstatning til flere snydte efterlønsmodtagere.

Ingen sammenligning

..

Læs også