Landbruget tror på dialogen

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer ønsker at sikre det kriseramte erhverv opbakning hos politikere og danskere uden en konfrontation.

Førstemanden i dansk landbrug forstår frustrationerne på de danske gårde over erhvervets situation. Men det løser ikke erhvervets problemer at gennemføre aktioner ved eksempelvis at blokere broer og motorveje, mener Michael Brockenhuus-Schack, formand i Landbrug & Fødevarer, der er brancheorganisation for landmænd og fødevareindustri. Han påpeger, at organisationen allerede i fjor satte en indsats ind over for de store og væsentlige udfordringer, som erhvervet står overfor.

»Vores indsats sker i dialog med politikere og det samfund, som vi er en del af. Vi må have forståelse og accept for at nå resultater. Heldigvis kan vi se, at de gode historier om vores erhverv nu forstås. Også politisk. Det afgørende for dansk landbrug er, at vi sikrer en effektiv konkurrenceevne. Ellers flytter arbejdspladser og produktion ud til markedet lige syd for grænsen,« siger Michael Brockenhuus-Schack.

Formanden understreger, at han godt ved, at mange danske landmænd går rundt med store frustrationer hjemme på bedrifterne.

»Og jeg forstår, at behovet for at få luft i den svære situation gør, at der kan komme forslag om rabiate tiltag. Fra Landbrug & Fødevarer vil vi også på et sagligt grundlag sige klart fra, når tingene går for vidt. Vi markerer tydeligt, at de vand- og naturplaner, som har været i høring, ikke kan gennemføres. Men som organisation er det vores opgave at opnå forståelse gennem en saglig dialog, hvor vi fremlægger de faglige argumenter,« siger formanden.

Læs også