Euro-lande redder Grækenland

Euro-landene og Den Internationale Valutafond er klar med en hjælpepakke på 330 mia. kr. til Grækenland.

De seneste måneder har flokke af finansverdenens spekulanter cirklet som gribbe over Athen. De seneste dage er de blevet stadig mere grådige og nærgående, og i går eftermiddag turde finansministrene fra de øvrige euro- lande ikke se passivt til længere.

De rullede det tunge, økonomiske artilleri frem og erklærede sig parate til at affyre en hjælpepakke til en samlet værdi af 220 mia. kr. Dertil kommer formentlig et beløb i størrelsesordnen 110 mia. kr. fra Den Internationale Valutafond (IMF).

»En ladt pistol til at skræmme spekulanterne væk er nu placeret på bordet,« lød kommentaren fra den græske statschef, George Papandreou.

Våbnet, der skal beskytte den svækkede græske økonomi, er en hjælpepakke, som åbner mulighed for, at grækerne det kommende år kan låne 220 mia. kr. til 5 pct. i rente hos de øvrige euro-lande. Disse lån får en løbetid på tre år.

Dertil kommer en særskilt hjælpepakke fra IMF.

Ifølge The Wall Street Journal vil IMF lade sig nøje med en rente på 2,7 pct. for et treårigt lån på 75 mia. kr. Det vurderes, at IMF er klar til at låne grækerne op til 110 mia. kr.

Nye lån skal hjemtages

..

Læs også