Vestas-konkurrent vil øge kinesisk markedsandel

Suzlon venter at vinde markedsandele i Kina over de næste to år, hvilket skal ske trods en øget og hård konkurrence.

Suzlon vil vinde markedsandele ved at sænke priserne. Selskabet vil samtidig sænke produktionsomkostninger per kilowatt med 10 pct. over de næste ti år, og til den tid vil vindenergi også let kunne konkurrere mod fossile brændstoffer. Suzlon har reduceret sit prisgab til de kinesiske konkurrenter fra 20 pct. til blot 5 pct. Over de sidste to år har Suzlon reduceret omkostningerne med 10 pct. Suzlon har allerede ansøgt de kinesiske myndigheder om at kunne eksportere kinesisk produceret vindmøller, og det er håbet at det med tiden kan blive aktuelt. Det udtaler koncernchef Tulsi Tanti til den indiske avis The Economic Times på konferencen Boao Forum.

Tanti bemærker, at de udenlandske vindmølleproducenter har set en erodering af deres markedsandele i Kina over de seneste år, og i øvrigt mener han, at det er forkert at beskylde kinesisk støtte til egne producenter som årsag til dette.

Avisen skriver desuden, at Kina har fordoblet opstillingen til 13 gigawatt i 2009 i forhold til 2008. Det skal øges til 150 gigawatt i 2020. Den kraftige vindmøllevækst er dog blevet kritiseret grundet den dårlig el-infrastruktur, som ikke er fulgt med udviklingen, hvilket betyder, at der er overkapacitet.

Suzlons Tanti vurderer, at den hårde konkurrence med den store mængde af små vindmølleproducenter kun er en midlertidig fase i modningen af det kinesiske vindmøllemarked. Tanti venter, at det kinesiske marked med tiden vil blive reduceret til fem store internationale spiller. Tulsi Tanti venter, at Sulzon i nærmeste fremtid vil kunne øge produktionskapaciteten til 6000 Megawatt om året.

Læs også