Obligationer: Åbner lavere efter græsk redningsplan

Det danske obligationsmarked er mandag åbnet lavere, idet der søndag aften blev vedtaget en enorm redningspakke til Grækenland, hvilket vil mindske efterspørgslen på de fastforrentede papirer.

Derudover er det kommet stærke tal for importen i Kina i marts.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, er mandag åbnet 0,22 point lavere i kurs 104,30 med en effektiv rente på 3,45 pct. Blandt realkreditobligationerne åbner 4-38'erne 0,10 point lavere i kurs 95,35 med en effektiv rente på 4,52.

- Der er mandag tale om en mindsket flugt til sikker havn grundet situationen med Grækenland. Redningspakken løfter euroen betydeligt, og presser obligationskurserne lavere, mens risikoappetitten er steget, siger cheføkonom Yasutoshi Nagai hos Daiwa Securities til Bloomberg News.

De europæiske lande besluttede søndag aften at hjælpe Grækenland med et gigantisk lån på 30 mia. euro, hvilket sker til en forholdsvis lav rente på omkring 5 pct., hvilket skal sammenlignes med den græske nuværende rente på omkring 7 pct. Den Internationale Valutafond IMF skyder yderligere 15 mia. euro oven i beløbet fra eurozonen. Markedsdeltagerne spekulerer nu allerede i, at de græske værdipapirer vil storme frem, idet lånet vurderes at være af en størrelse, som karaktereriseres som en bombe der har ramt hele landet. De amerikanske futures ligger med små stigninger oven på nyheden, som endvidere venter at understøtte den europæiske aktiehandel i løbet af mandagen.

I weekenden kom der kinesiske import/eksport tal for marts, hvor eksporten viste en stigning på 24,3 pct. sammenlignet med en stigning på 45,7 pct. i februar. Analytikerne havde ventet en eksport på 26,9 pct. Importen steg markant med 66,0 pct. i marts sammenlignet med en stigning på 44,7 pct. måneden forinden. Analytikerne havde ventet en mindre stigning i importen på 55,7 pct. i marts.

Danmarks Statistik er mandag aktuel med forbrugerpriserne i marts, hvor økonomerne venter en stigning på 2,0 pct. sammenlignet med en stigning på 1,9 pct. i februar. Ellers er det småt med makroøkonomiske offentliggørelser mandag, hvorfor den største fokus er rettet mod Grækenland.

Læs også