Obligationer: Små udsving efter græsk redningsplan

Det danske obligationsmarked lukkede mandag med små udsving, mens kursfaldende fra morgenstunden blev indsnævret i løbet af eftermiddagen.

Søndag aften blev der vedtaget en enorm redningspakke til Grækenland, hvilket mindskede efterspørgslen på de fastforrentede papirer. Derudover kom der stærke tal for importen i Kina i marts.

Kalenderen var stort set tom for makroøkonomiske offentliggørelser, hvorfor Grækenland og udviklingen på aktiemarkederne fik den største opmærksomhed.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede mandag 0,01 point lavere i kurs 104,54 med en effektiv rente på 3,43 pct.

- Der var mandag tale om en mindsket flugt til sikker havn grundet situationen med Grækenland. Redningspakken løftede euroen betydeligt, og det pressede obligationskurserne lavere. Risikoappetitten var af begrænset karakter efter en ellers pæn fremgang i den indledende europæiske aktiehandel, som tabte momentum, sagde cheføkonom Yasutoshi Nagai hos Daiwa Securities til Bloomberg News.

De europæiske lande besluttede søndag aften at hjælpe Grækenland med et gigantisk lån på 30 mia. euro, hvilket sker til en forholdsvis lav rente på omkring 5 pct., hvilket skal sammenlignes med den græske nuværende rente på omkring 7 pct. Den Internationale Valutafond IMF skyder yderligere 15 mia. euro oven i beløbet fra eurozonen. Markedsdeltagerne spekulerer nu allerede i, at de græske værdipapirer vil storme frem, idet lånet vurderes at være af en størrelse som kan ramme bredt.

Grækenlands såkaldte credit-defaults swaps, som er omkostningerne forbundet med at beskytte mod en konkurs for landet, faldt mandag kraftigt tilbage med 69 basispoint til 357, hvilket er det største fald på en enkelt dag. Der ses nu frem mod investorernes interesse, når den græske regering tirsdag skal sælge obligationer for 1,2 mia. euro.

Danmarks Statistik var mandag formiddag aktuel med forbrugerpriserne i marts, hvilket viste en stigning på 0,6 pct. sammenlignet med analytikernes forventninger på 0,5 pct. På årsbasis steg forbrugerpriserne 2,2 pct. i marts, hvilket også var en tand højere end analytikernes forventninger på 2,1 pct.

I weekendens kom der kinesiske import/eksport tal for marts, hvor eksporten viste en stigning på 24,3 pct. sammenlignet med en stigning på 45,7 pct. i februar. Analytikerne havde ventet en eksport på 26,9 pct. Importen steg markant med 66,0 pct. i marts sammenlignet med en stigning på 44,7 pct. måneden forinden. Analytikerne havde ventet en mindre stigning i importen på 55,7 pct. i marts...

Læs også