Dong udvider i Norge

Med en samlet investering på 47 mio. kr. har Dong Energy købt en tredjedel af andelene i Kvalheim Kraft, der driver en vindmøllepark i Norge og har endnu en park under opførelse. Sælgerne er Østfold Energi og Vardar, der fremover hver vil eje en tredjedel af selskabet, oplyser Dong.

I Vågsøy kommune i Vestnorge driver Kvalheim Kraft landmølleparken Mehuken I med en kapacitet på 4,2 MW og er med anlægstilskud fra de norske myndigheder ved ENOVA ved at opføre parken Mehuken II, der består af otte møller med en samlet kapacitet på 18,4 MW.

»Norge er et interessant marked for Dong Energy, da der ligger et meget stort potentiale for vindkraftanlæg med gode vindressourcer,« siger Christina Grumstrup Sørensen, Senior Vice President for Renewables i Dong Energy.

Mehuken I blev idriftsat i 2001 og Mehuken II forventes idriftsat i slutningen af 2010. Den samlede energiproduktion fra de to parker forventes at blive på ca. 70 GWh per år, svarende til omkring 3.500 norske husstandes årlige forbrug, skriver Dong.

Dong Energy er i Norge i forvejen medejer af vindparkerne Nygårdsfjell 1 og 2 i Nordnorge igennem Nordkraft Vind AS. Derudover har selskabet sammen med Fitjar Kraftlag ansøgt de norske myndigheder ved ENOVA om tilskud til opførelsen af vindmølleparken Midtfjellet i Stord kommune.

Læs også