Kort nyt - Erhverv

Ølstrejke Bryggeriarbejderne hos Carlsberg er tilbage ved hanerne, efter at de i sidste uge nedlagde arbejdet. Dermed er striden om retten til at drikke tre øl i frokostpausen slut - dog uden at rokke ved den nye alkoholpolitik. I fremtiden er det kun tilladt at nyde én pilsner i frokostpausen.

Krak Det ålborgensiske ejendomsimperium Thorkild Kristensen er krakket med aktiviteterne inden for feriehusområdet, såvel herhjemme som i udlandet. Tre af koncernens selskaber er erklæret konkurs. Blandt de største kreditorer er bl.a. Sydbank og Nørresundby Bank.

Lancering Forud for fremlæggelse af regnskabet for tredje kvartal lancerer Bang & Olufsen en ny subwoofer, der beskrives som en ny kombination af baslyd, design og placeringsmuligheder. Man forventer dog ikke, at lanceringen vil påvirke regnskabsåret.

Skat Virksomheder som Fujitsu, Q8, Kinnarps og IBM genererer stort set intet overskud i de danske selskaber og betaler dermed ikke dansk skat, selv de er storleverandører til det offentlige. Det vækker politisk kritik og skatteminister Troels Lund Poulsen (V) blæser nu til kamp mod de store selskaber.

Læs også