Hoveder vil rulle

Bankkollaps Kritikken mod navngivne personer er så hård, at der formentlig vil komme personlige konsekvenser. Det tror en af dem, der har arbejdet med den nu offentlige kulegravning af kollapset i den islandske banksektor.

REYKJAVIKEt par dage før rapporten blev offentliggjort, gik der rygter om, at en af hovedpersonerne i det islandske bankkollaps var stukket af til udlandet.

I går dukkede så historier op om, at en centralbankdirektør, David Oddsson, i 2008 fuldstændigt mistede besindelsen og truede en rådgiver i regeringen med at gøre hans liv til et helvede, hvis ikke staten overtog kontrollen med landets største bank Glitnir.

En anden historie beskriver, hvordan den daværende premierminister, Geir Haarde, havde rystet som espeløv og ikke turdet tage beslutningen.

»Det er en rapport med meget alvorlige anklager mod individuelle personer, der har været involveret i forsømmelser, svigt og forkerte beslutninger. Jeg vil blive overrasket, hvis der ikke kommer personlige konsekvenser for nogle af de individer, der bliver nævnt,« siger Gudrun Johnson, som er lektor ved Reykjavik Universitet.

Grundig rapport


..

Læs også