København har rekord i PR-ansatte

Hverken Carlsberg, Mærsk eller Århus kan følge med København, når det gælder antallet medarbejdere, der er sat til at betjene pressen, bestyre hjemmesider og kommunikere internt i organisationen.

Foto: Thomas C. K. Priskorn Priskorn Thomas Jyllands-Posten

Ifølge Københavns Kommunes egne tal beskæftiger kommunen i dag 104 medarbejdere, som alene tager sig af presse, information og kommunikation, skriver Politiken tirsdag.

Samtidig viser oversigten, at der er stor forskel på, hvor mange ressourcer Københavns syv forskellige forvaltninger bruger på opgaven.

Selv om København er Danmarks største kommune, mener programchef Kurt Houlberg fra den kommunale forskningsinstitution AKF, at 104 medarbejdere til ren kommunikation må vække debat. Særligt da den samlede regning til lønudgifter løber op i godt 51 millioner kroner om året.

»Selvfølgelig er der behov for at informere borgere, virksomheder og indadtil i organisation. Men spørgsmålet er, hvor glitret det behøver at være. Måske er 51 millioner ikke meget ud af et samlet budget på over 30 milliarder kroner. Men trods alt kan man stadigvæk få meget folkeskole for pengene«, siger Kurt Houlberg til Politiken...

Læs også