Finansfokus onsdag

Teknologikoncernen Bang & Olufsen fremlægger onsdag regnskab for tredje kvartal.

Det sker, efter at koncernen skuffede i seneste halvårsregnskab, og det sendte aktien ned med mere end 13 pct. i et hug. Bang & Olufsen sænkede forventningerne til helåret 2009/10, hvor der nu ventes et tab på 50 mio. kr. mod en tidligere nulprognose. Omsætningsprognosen lyder på 2,7-2,9 mia. kr., hvor den tidligere lød på under 3,2 mia. kr. i 2009/10.

Norske Acergy er onsdag aktuel med regnskab for første kvartal. Acergy sidder på 49 pct. af NKT Flexibles, mens NKT Holding sidder med den resterende ejerandel. Investorerne i NKT Holding vil i regnskabet kigge på bidraget fra de såkaldte associerede virksomheder og joint ventures, hvori NKT Flexibles indgår. Acergy kan komme med direkte kommentarer om udviklingen hos NKT Flexibles, men emnet kan også bliver forbigået. NKT Holding henter ca. 15 pct. af indtjeningen fra NKT Flexibles.

Der vil også være fokus rettet mod GN Store Nord og William Demant i forbindelse med den store amerikanske høreapparatmesse Audiology NOW i San Diego i Californien fra den 14-17 april. Flere markedsdeltagere ser mulighed for, at GN Store Nord har produktnyheder med på messen, hvor investorerne og kunderne kan blive præsenteret for, hvad der vil være selskabets første trådløse høreapparat.

Hollandske ASML, som er producent af udstyr til mikrochipproducenter såsom amerikanske Intel, kommer med regnskab for første kvartal. I fjerde kvartal kom ASML ud med både en omsætning og indtjening som var bedre end analytikernes forventninger. ASML venter en omsætning på 700 mio. euro i første kvartal.

Det amerikanske finanshus JPMorgan kommer, som den første storbank, med regnskabstal for første kvartal. Regnskabet er en god pejlesnor for udviklingen i banksektoren. I fjerde kvartal skuffede indtægterne hos JPMorgan, mens indtjeningen kom ud bedre end analytikernes forventninger. Investorerne vil blandt andet have fokus rettet mod tab på private udlån og kreditkort, hvor dette var det springene negative punkt i regnskabet for fjerde kvartal.

På makrosiden bliver tal for det amerikanske detailsalg for marts offentliggjort, og opgørelsen har potentialet til at blive toneangivende på finansmarkederne. Torsdag i sidste uge kom de store detailkoncerner med salgstal, og det blev hovedsagligt til positive overraskelser. ICSC-detailsalg steg i marts 9,0 pct., og det gav forhåbninger om styrke i onsdagens præsentation. Analytikerne venter, at detailsalget ekskl. salget af biler er steget med 0,5 pct. i marts.

Industriproduktionen i eurozonen offentliggøres for februar og ventes at vise en stigning på 0,1 pct. sammenlignet med en nedrevideret stigning på 1,6 pct. i januar. På årsbasis ventes industriproduktionen at være steget med 2,8 pct. i februar.

Afsluttende offentliggøres Beige Book fra den amerikanske centralbank kl. 20. Rapporten måler temperaturen i den amerikanske økonomi i de forskellige regioner fra de regionale centralbanksdivisioner. Rapporten fra marts viste pæne forbedringer i den amerikanske økonomi ved ekspempelvis privatforbruget, mens der forsat var tale om en svaghed på boligmarkedet og situationen for arbejdsmarkedet.

Læs også