Fokus på græsk gældsauktion

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag højere samtidig med, at de europæiske aktiemarkeder lå med marginale fald oven på gårsdagens skuffende regnskabspræsentation fra amerikanske Alcoa.Det var småt med makroøkonomiske nøgletal, men en positiv græsk obligationsauktion tiltrak sig en del opmærksomhed, mens det amerikanske handelsunderskud i februar var større end ventet.

Søndag aften blev EU-landene og IMF enig om en redningspakke på 45 mia. euro til Grækenland, hvis det skulle vise sig at blive nødvendigt, og det skabte ro omkring situationen i Grækenland.

Tirsdag formiddag benyttede Grækenland sig så af roen til at udstede statsobligationer med et halvt og et helt års løbetid. Salget af den etårige statsobligation blev overtegnet 6,5 gange, og renten blev på 4,85 pct., mens en halvårlig statsobligation blev overtegnet 7,7 gange med en rente på 4,55 pct.

Samlet set solgte Grækenland statsobligationer for 1,56 mia. euro tirsdag formiddag grundet den solide efterspørgsel, mens der kun var planlagt et salg på 1,2 mia. euro. Grækenland skal rejse 11,6 mia. euro inden udgangen af maj. Det græsk-tyske rentespænd blev tirsdag udvidet 14 basispoint til 361 basispoint.

»Dagens auktion bekræfter, at søndagens redningspakke har medvirket til, at Grækenland kan finansiere sig på kort sigt. Men de fundamentale længerevarende problemer har dog ikke ændret sig. Grækenland er nødt til at få styr på sine finanser samtidig med, at den græske økonomi i øjeblikket mindskes,« fortalte cheføkonom hos Jefferies International til Bloomberg News.

Tirsdag eftermiddag viste tal for den amerikanske handelsbalance, at handelsunderskuddet i februar var på 39,7 mia. dollars, hvilket var højere end de 38,5 mia. dollars, som økonomerne havde ventet. I januar var underskuddet på den amerikanske handelsbalance 37,3 mia. dollars.

Læs også