Ole Mygind

Ole Mygind, 42, er nordisk adm. direktør i amerikanske Avaya, en af verdens førende leverandører af telekommunikationsløsninger. For tiden er hans vigtigste opgave at smelte canadiske Nortel sammen med Avaya.

Hvad er den vanskeligste beslutning, du har måttet tage i din tid som leder?

I øjeblikket har jeg fuld fokus på at sikre en succesfuld integration af Avaya og Nortel. I den forbindelse har jeg skullet træffe beslutninger, som umiddelbart har konsekvenser for mennesker, der har arbejdet i virksomheden i flere år. Det kan man ikke undgå i en reorganisering.

Og den mest spændende beslutning?

Lige nu og her befinder jeg mig midt i den ledelsesmæssigt mest spændende beslutning, jeg nogensinde har været med til. Nemlig købet og integrationen af to virksomheder. Den beslutning kræver stort overblik og is i maven.

Hvor mange timer arbejder du om ugen?

Jeg stortrives med mit arbejde, så derfor har jeg heller ikke problemer med at lægge mange timer der. Jeg vil anslå, at jeg i gennemsnit arbejder 60 timer om ugen.

I min rolle som nordisk direktør rejser jeg meget. Jeg arbejder med glæde, da jeg føler, at mit arbejde er både spændende og motiverende, og jeg elsker at få ting til at ske.

Hvad er din største svaghed?

At jeg utrolig let bliver begejstret. Jeg er altid lyttende over for spændende nye ideer, men til tider resulterer det i, at jeg lader mig rive med og får en tendens til at gå op i detaljer. Jeg arbejder på at blive bedre til at bruge min tid på at forholde mig til de overordnede linjer.

Og din største styrke?

Jeg mener, at jeg er god til at fokusere på det vigtige og foretage den rigtige prioritering. I øjeblikket, hvor jeg har travlt med at smelte to virksomheder sammen, bestiller jeg stort set ikke andet end at fokusere på det vigtige og prioritere arbejdsopgaver. I den sammenhæng mener jeg, at jeg er god til at motivere mine medarbejdere og skabe god team spirit. Det er f.eks. afgørende for succes, at det lykkes på tværs af kulturelle og menneskelige skel.

Hvad motiverer dig, og hvorfor lige netop dét?

Motivation handler for mig om at have indflydelse og kunne bruge den indflydelse på at gøre en forskel. Jeg føler, at jeg gør en forskel, når jeg gennem min ledelse og ved at motivere mine medarbejdere kan være med til at sikre, at Avaya fremover bliver en af Nordens førende virksomheder inden for avancerede kommunikationsløsninger til virksomheder.

Hvad ville du lave, hvis du fik et års betalt frihed?

Så ville jeg bruge mere tid på at dyrke min store hobby, jagt. Jeg har i øjeblikket alt for lidt tid til at tage på jagt en stille weekendmorgen og bare nyde naturen. Men et helt år kan jeg ikke bruge på jagt. Jeg har en gammel drøm om at komme til Argentina.

Læs også