Der ventes på regnskaber

Investorerne gik i venteposition før de mange regnskaber fra USA. Auktionen over de græske obligationer satte lidt sving i euroen.

De europæiske aktiemarkeder trådte vande under store dele af tirsdagens handel, da investorerne havde indtaget en afventende holdning forud for strømmen af kvartalsregnskaber fra de amerikanske selskaber.

Men offentliggørelsen af en overraskende god markedsorientering fra den franske producent af luksusvarer, Louis Vuitton Moët Hennessy, satte for en stund lidt gang i købelysten, uden at det dog på nogen måde revolutionerede dagen.

Mandag efter officiel lukketid i New York åbnede aluminiumsproducenten Alcoa regnskabssæsonen med sine tal for 1. kvartal, og her lå overskuddet nogenlunde på linje med forventningerne, hvorimod omsætningen landede i den lave ende af prognoserne.

Det skuffende kvartalsregnskab var måske ikke den bedste optakt til tirsdagens handel i Europa, men i første omgang lavede meddelelsen ikke større ravage, idet hovedparten af aktørerne godt vil se flere rapporter, inden de for alvor reagerer.

Blandt handlerne var det da også en udbredt opfattelse, at aktiemarkederne kan komme til at bevæge sig inden for moderate intervaller i de næste dage, men investorerne forsøger at finde en rød tråd i indholdet i de mange kvartalsregnskaber fra USA.

Udsigt til en strøm af tal

..

Læs også