Kriseknuser går mod strømmen

Udviklingen i dansk landbrug er gået i stå. Det store flertal af landmænd er stækket af alt for stor gæld eller svage driftsresultater.Midt i en mørk tid er der dog enkelte lysglimt. Torben Heisel er et af dem.

Tømrerne kravler rundt på taget og lægger loftplader på spærene.

Inde i bygningen er elektrikerne i gang med at trække kabler, mens der rundt om byggeriet er stillet materialer og grej klar til næste etape. Bygningen bliver snart til endnu en stald i dansk landbrug.

Svineproducent Torben Heisel går dermed imod strømmen og vælger at bygge nyt for at fordoble produktionen af slagtesvin.

Størstedelen af de danske landmænd er hårdt ramt af de seneste års økonomiske krise i erhvervet. Men enkelte - som Torben Heisel - har både ressourcer og tro på fremtiden. De vælger at ekspandere midt under krisen.

»Selv om afregningspriserne er lave, og landbruget har mange udfordringer lige nu, er det nok et godt tidspunkt at bygge. Finanskrisen har ramt byggebranchen, så priserne er lave. Samtidig kan der lånes penge billigt, da renten er banket i bund,« fortæller Torben Heisel, mens han ser ud over markerne i det flade landskab sydvest for Rødekro i Sønderjylland.

I familiens eje siden 1913

..

Læs også