Pizza Hut skærer ned i Island

Den økonomiske krise i Island er ved at jage den internationale fastfoodkæde Pizza Hut ud af landet. Ledelsen har besluttet at lukke to restauranter i hovedstaden Reykjavik. Kun en enkelt vil være tilbage i et shoppingcenter i udkanten af byen.I en meddelelse fra selskabet hedder det, at baggrunden for beslutningen er, at situationen i samfundet og forbrugermønstret har ændret sig markant sammenholdt med en fordobling af låneudgifter og stigende råvarepriser, skriver avisen Morgunbladid.

Adm. direktør for Pizza Hut Iceland, Thórdís Lóa Thórhallsdóttir, siger, at det er helt tydeligt, at de islandske familier i dag har færre penge til forbrug og derfor ikke går ud og spiser så hyppigt som før.

Sidste år valgte direktøren for McDonalds i Island efter 16 år at lukke den internationale kædes tre restauranter i Reykjavik for dagen efter at genåbne dem under navnet Metro. McDonald's Icelands adm. direktør, Jón Gardar Ögmundsson, forklarede det da med, at ingredienserne, der skulle købes i Tyskland, var for dyre, når de skulle betales med den kriseramte islandske valuta.

Læs også