Ministre og fagbosser kan undgå særskat

Personer med de mest lukrative pensioner kan undgå særskatten, hvis den udformes som en engangsafgift. Derfor kræver DF en anden model. •Internt i Venstre er der stadig strid om særskatten.

Hvis særskatten på pensioner bliver lavet som en engangsafgift, kan de allermest lukrative pensionsordninger gå fri. En engangsafgift kan friholde grupper som direktører, fagforeningsbosser, folketingsmedlemmer og eks-ministre.

Det vil Dansk Folkeparti ikke være med til, og derfor er gruppeformand Kristian Thulesen Dahl (DF) skeptisk over for den model, som han selv tidligere har anbefalet.

»Det er vigtigt for os, at den model, vi ender med, berører alle de grupper, der har store pensionsopsparinger,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Bekymringen gælder de såkaldte tilsagnspensioner. Det vil sige pensioner, hvor der er givet et løfte om en bestemt pension, men hvor pengene ikke fysisk er indbetalt på en konto.

Et eksempel på den type pension er den tidligere LO-næstformand Tine Aurvig-Huggenberger, som har slæbt LO i retten for at få den pension, hun havde en aftale om.

Andre eksempler er tidligere folketingsmedlemmer og eks-ministre, der efter pensionsalderen har en aftale om en bestemt månedlig pension resten af livet. Med en engangsafgift er der en risiko for, at de ikke selv kommer til at betale, fordi de vil kunne kræve at få det beløb, der står i deres kontrakt.

Værdien skal bestemme

..

Læs også