Sucessfuld obligationsemission i Grækenland

Grækenland auktionerede tirsdag den første statsgæld efter weekendens positive nyhed om en stærkere udgave at redningspakken end først antaget.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

- Der var tydelige tegn på at markederne har taget vel i mod pakken, idet auktionen over henholdsvis 6- og 12- måneders statsgæld viste sig vellykket med en overtegning på mere end 6 gange. Det betød også at auktionsbeløbet blev på 1,56 mia. euero en anelse større end først de 1,2 mia. som først blev annonceret. Derudover blev renterne 0,50 pct.-point lavere end de gældende markedsrenter, skriver Hasndelsbnaken i sin morgenkommentar.

Auktionerne tager det værste pres af landet på kort sigt med hensyn til at udnytte redningspakken for at få tilstrækkelig billig finansiering.

- Græske statsobligationer viste derimod ikke så store rentefald og renterne på 2 til 30-årige statsobligationer ligger stadig oppe mellem ca. 6-7 pct., og landet må altså stadig betale en stor merpris på markederne relativt til redningspakken på ca. 5 pct., konstaterer Handelsbanken.

Læs også