Finansfokus torsdag

Investorerne i FLSmidth og D/S Norden vil kigge mod Australien, da minegiganten Rio Tinto er aktuel med produktionstal for første kvartal.

Der vil fortsat være fokus rettet mod GN Store Nord og William Demant i forbindelse med den store amerikanske høreapparatmesse Audiology NOW i San Diego i Californien, som løber fra den 14.-17. april.

Minegiganten Rio Tinto kommer med markedsopdateringen, hvilket giver en pejling af aktiviteten i råvaresektoren. På de første indikationer virker det til, at efterspørgslen i Japan, Sydkorea og Indien er begyndt at komme rigtig godt igen, hvilket skal sættes sammen med en rekordstor efterspørgsel på råvarematerialer i Kina. Produktionstallene i fjerde kvartal viste en markant fremgang hos Rio Tinto, som desuden ventes at investere 2,1 mia. dollar i sine mineaktiviteter i løbet af 2010.

Franske Danone, som er verdens største producent af yoghurt, er aktuel med en markedsopdatering, hvilket er ekstra interessant for investorerne i Danisco, idet Danone er kunde i divisionen Cultures. I forbindelse med årsregnskabet den 11. februar oplyste Danone, at man venter en vækst på 5 pct. i det sammenlignelige salg i år. Tilbage i marts kom det også frem på en konference, at Danone venter en fordobling i yoghurtforbruget på det amerikanske marked over en periode på fire år.

Det regionale erhvervstillidsbarometer Philadelphia Fed præsenteres for april kl. 16.00, hvilket kommer 1,5 time efter det regionale erhvervstillidsbarometer fra New York. Typisk tillægges barometeret fra Philadelphia største betydning, da det har en større korrelation med det landsdækkende ISM erhvervstillidsbarometer. Philadelphia erhvervstillid ventes at vise en mindre fremgang til 20,0 fra 18,9 i marts, mens det fra New York ventes at stige til 24.00 i april fra 22,86 i marts.

Internetsøgemaskinen Google kommer med regnskab for første kvartal efter amerikansk lukketid. I første kvartal har Google været en del i nyhedsstrømmen grundet sine politiske kampe med den kinesiske regering om censur på sidefremvisningerne. Flere investorer har spekuleret i, at problemerne har kunnet koste på salget af reklamer på det kinesiske marked. Finanshuset Piper Jaffray vurderer, at omtrent 20 pct. af Google's kinesiske forretning er truet på grund af tab i forbindelse med annoncørerne. Ifølge den seneste rundspørge foretaget af Bloomberg News venter analytikerne en omsætning på 4,95 mia. dollar, samt en EPS-indtjening på 6,60 dollar.

Den amerikanske industriproduktion offentliggøres for marts kl. 15.15, og den ventes at vise en fremgang på 0,7 pct. sammenlignet med en stigning på 0,1 pct. i februar. Stigningen i februar kom som en overraskelse, hvor det specielt var produktionen af computere og mikrochips som ledte an for fremgangen i industriproduktionen.

Læs også