Obligationer: Kurstab blev genvundet

De danske obligationer lukkede med marginale udsving, efter at de var begyndt onsdagen med moderate kursfald.

Trods de forholdsvis spændende nøgletal fra USA samt påvirkninger fra gode regnskaber var der forholdsvis små udsving i obligationsmarkedet.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede onsdag 0,05 point højere i kurs 104,84 med en effektiv rente på 3,39 pct.

De danske obligationer begyndte dagen med moderate kursfald, efter at investorerne søgte mod aktiemarkederne. Det skete, efter at Intel overraskede positivt med sit regnskab natten til onsdag. Tilmed fik investorerne gode regnskabstal fra JP Morgan onsdag eftermiddag, men det var ikke nok til at holde kurserne nede og renterne oppe.

Ved eftermiddagstid blev det amerikanske detailsalg for marts fremlagt, hvor salget lå lidt over analytikernes konsensusestimat. Det var dog ikke den store overraskelse, da detailkædernes salgstal tidligere havde indikeret et højere niveau end analytikerestimaterne.

Det amerikanske detailsalg inklusive biler og benzin viste en stigning på 1,6 pct. mod analytikerprognosen på 1,2 pct. Den reviderede opgørelse for februar viser en stigning på 0,5 pct. mod tidligere meddelte 0,3 pct. Detailsalget eksklusiv biler og benzin steg 0,7 pct. i marts mod ventet 0,6 pct. Her blev februar opgørelsen hævet til en stigning på 1,1 pct. fra 0,9 pct.

- Med dagens detailsalg fra USA har detailsalget vist en solid stigning i 1. kvartal, og forbruget har vist en kraftig udvikling, men vi venter en betydelig tilbagegang i stigningstakten i de kommende måneder, vurderede chefanalytiker Johnny Bo Jakobsen fra Nordea over for RB-Børsen.

Forbrugerpriserne i USA steg 0,1 pct. i marts i forhold til måneden før. Det var som ventet. I februar var forbrugerpriserne uændrede. Eksklusiv fødevare- og energipriser - det såkaldte kerneindeks - var der tale om uændrede forbrugerpriser i marts.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,3643 dollar, og dermed blev de seneste dages niveau fastholdt efter, at dollaren blev styrket betydeligt i mandags.
..

Læs også