Prisfald på boliger er forbi

Landets ejendomsmæglere tager nu de optimistiske briller på og aflyser yderligere prisfald på boligmarkedet.

Det viser en tendensundersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening (DE).

63 pct. af mæglere forudser, at priserne på enfamiliehuse forbliver uændrede, mens 16 pct. venter pris-optur i andet kvartal.

På markedet for ejerlejligheder fortsætter de positive takter også. 84 pct. af mæglerne har en forventning om, at priserne enten forholder sig uændret eller stiger inden for det kommende kvartal på landsplan. For København og Århus regner alle med uændrede priser eller prisstigninger.

Steen Winther-Petersen, der er formand for DE, kalder det bemærkelsesværdigt, at meldingerne fra Danmarks største byer er så markante, at stort set ingen forventer prisfald.

»Erfaringen viser jo, at det er de store byer, der viser vejen for udviklingen i resten af Danmark, når vi snakker om boligmarkedet,« siger han i en pressemeddelelse.

Og hvis man skal tro Home-kædens prisindeks, der netop er offentliggjort, har ejendomsmæglerne noget at have optimismen i. Priserne på huse steg i marts med 0,3 pct. på landsplan, mens ejerlejligheder i Region Hovedstaden er steget med 1,2 pct. Det hører dog med til billedet, at priserne på ejerlejligheder i Midtjylland er dalet med 2,2 pct. i årets første forårsmåned.

Læs også