Opmuntring til investorerne

Et par uventet gode regnskaber spredte glæde på aktiebørserne.Desuden bød dagen på overraskende gode nøgletal fra USA og Europa.

Fundamentet til en lovende onsdag i de europæiske aktiemarkeder blev lagt sent aftenen forinden, da den amerikanske sværvægter Intel offentliggjorde sit regnskab for 1. kvartal, der på flere punkter gjorde selv de mere optimistiske prognoser til skamme.

I årets første tre måneder opnåede Intel både en omsætning og en indtjening, som overgik analytikernes forventninger, og de fine tal blev desuden garneret med uventet lyse forventninger til fremtiden.

Ikke nok med at investorerne fik et overraskende godt kvartalsregnskab fra en af de toneangivende virksomheder i USA, de fik også et vink om, at erhvervslivet måske har skruet op for investeringerne i teknologi, hvilket kan være udtryk for en forbedret tilstand i økonomien.

Investorerne i de europæiske aktiemarkeder virkede da også veloplagte umiddelbart efter åbningen onsdag grundet den overraskende gode regnskabsmeddelelse fra Intel, og som timerne gik, fik de mere at glæde sig over.

Først på eftermiddagen var den amerikanske storbank JPMorgan Chase & Co. klar med sit regnskab for årets første kvartal, og det formåede ligeledes at overraske investorerne i den rigtige retning. JPMorgan havde i perioden haft en god fremgang i indtjeningen, og efterfølgende faldt der mange anerkendende ord fra analytikernes rækker vedrørende indholdet i meddelelsen.

Vigtigt for investorerne


..

Læs også