Finansfokus

Investorernes fokus er ved at være indstillet mod den amerikanske regnskabssæson, men onsdag er der stille på denne front.

Fra dansk side vil regnskabet fra tyske CropEnergies være interessant fra en Novozymes- og Danisco-synsvinkel. CropEnergies, som ejer Europas største bioethanolproduktionsanlæg, er aktuel med regnskab for tredje kvartal. I oktober vurderede CropEnergies, at driftsindtjeningen ventes at ligge under niveauet i 2008-09 grundet lavere produktion i indeværende år.

Den amerikanske centralbank er aktuel med erhvervsundersøgelsen Beige Book, som danner grundlag for det kommende rentemøde. Den amerikanske centralbank har i december fastholdt, at rentestigninger fortsat ligger et stykke fremme i tiden, og at økonomien fortsat er præget af usikkerhedsmomenter trods en generel bedring. Centralbanken har over de seneste måneder fokuseret på forskellighederne mellem de små og store virksomheder, hvor de mindre virksomheder har haft svære betingelser grundet kreditklemmen, mens større virksomheder kunne skaffe kapital ved obligations- eller aktiesalg. Yderligere har de mindre virksomheder en større eksponering mod det amerikanske hjemmemarked, og dermed fået mindre andel i opsvinget på eksportmarkederne. De mindre virksomheder har over de seneste 15 år stået for godt 60 pct. af jobskabelsen, og derfor er centralbankens bekymring, at opsvinget ikke for alvor rodfæster sig i beskæftigelsen...

BRANCHENYT
Læs også