S kræver en forklaring på tinglysningskaos

Samråd Regeringen skal nu forklare, hvad skiftende justitsministre har vidst om de massive problemer med det digitale tinglysningssystem. Socialdemokratiet vil nemlig kalde justitsminister Lars Barfoed (K) i samråd i Folketingets finansudvalg om de skandaløse forhold.Det sker efter, at det er kommet frem, at de to tidligere justitsministre, Lene Espersen (K) og Brian Mikkelsen (K), i 2006 til 2009 fik adskillige advarsler om, at indførelsen af systemet indebar en stor risiko.

»Der er et åbenlyst misforhold mellem de aktstykker, vi har set i Folketingets finansudvalg, og det, der er blevet virkelighed,« siger finansordfører Morten Bødskov (S).

Ifølge dagbladet Børsen viser aktstykkerne, som justitsministrene sendte til finansudvalget dog, at også folketingspolitikerne ignorerede varslerne. Det digitale kaos har kostet erhvervsliv og borgere tab i milliardklassen.

Finansudvalget fik den seneste risikovurdering den 28. maj sidste år.

På en skala fra et til fem, hvor fem er den højeste risiko, vurderes det digitale system til tinglysning til et firetal. Ifølge Folketingets arkiv medførte det hverken spørgsmål eller kommentarer fra medlemmerne af finansudvalget.

Læs også