Aktier: Udsigt til små fald

De europæiske indeks ligger til små fald fredag morgen grundet profithjemtagning efter den seneste tids markante stigninger, og det ventes at forplante sig til C20-indekset, som torsdag lukkede 1,17 pct. højere i 405,22.

Transportaktierne er i fokus efter de seneste dages markante stigninger, og forsikringsaktierne får også ekstra opmærksomhed. Luftfartssektoren er også i fokus grundet vulkanproblemerne.

- Der er udsigt til små fald og lidt profithjemtagning, efter at vi har været i 19 måneder high. Der er lidt bekymringer om stramninger i Kina, og nattens regnskaber fra Google og AMD trækker også lidt nedad. Yderligere får Grækenlands gældsproblematik lidt opmærksomhed med udsigt til mandagens møder, men i første omgang afventer vi fredagens regnskaber fra General Electric og Bank of America. Morgan Stanley har sat fokus på forsikringsselskaberne, og det skal bemærkes at Tryg handles uden rettighed til udbytte, udtaler aktiechef Ole Kjær Jensen fra Sydbank til RB-Børsen.

@@Vestas**: Ifølge en pressemeddelelse fra svenske Eolus skal Vestas fra efteråret og de næste tre år frem levere op til potentielt 90 vindmøller af typen V90 2,0 MW. I første omgang dækker rammeaftalen leveringen af 70 vindmøller, men Eolus har option på yderligere 20 møller i aftaleperioden. I første omgang er der altså tale om en rammeaftale på 140 MW, der kan udvides med yderligere 40 MW. Vestas lukkede torsdag 0,5 pct. lavere i kurs 333,5.

@@Tryg**: Forsikringsaktien ventes at åbner med fald, efter at Tryg holdt generalforsamling torsdag og fredag handles uden rettighed til udbytte på 15,5 kr. Tryg lukkede torsdag 0,3 pct. højere i kurs 378.

Forsikringsaktier: Det amerikanske finanshus Morgan Stanley indleder dækningen af Tryg, Topdanmark og finske Sampo. Tryg får anbefalingen "undervægt", mens Topdanmark og Sampo får anbefalingen "ligevægt". Topdanmark lukkede torsdag 0,3 pct. højere i kurs 716.

@@A.P. Møller - Mærsk**: Rederiet lukkede torsdag 3,9 pct. højere i kurs 46.790 og fortsatte dermed de seneste dages solide fremgang. Aktiechef Ole Kjær Jensen vurderer, at transportaktierne fortsat vil være i søgelyset efter de seneste stigninger.

@@ALK-Abello**: Den franske allergi-behandlingskoncern Stallergenes øgede omsætningen med 13 pct. i første kvartal i forhold til samme periode året før. Salget rundede 63 mio. euro, hvoraf SLIT-produkterne (sublingual dråbebehandling) stod for 55 mio. euro - en forøgelse på 17 pct., mens SCIT-produkterne (injectionsvaccine) solgte for 6 mio. euro eller 8 pct. mindre end i 2009. Stallergenes påpeger, at salget af Oralair, der er Stallergenes græspollenallergi-tablet fortsat er en markant vækstfaktor i især Tyskland. Stallergenes fastholdt forventningerne om en salgsvækst på 8 pct. i 2010 samt en forøgelse af marginalen. ALK-Abello lukkede torsdag 2,3 pct. højere i kurs 446.

Læs også