Obligationer: Åbner højere på fornyet uro om Grækenland

Det danske obligationsmarked er fredag åbnet højere, idet den græske gældsproblematik fortsat er i fokus grundet udsigten til mandagens møder med eurozonen, IMF og Den Europæiske Centralbank. En del af opmærksomheden vil også være rettet mod fredagens regnskaber fra USA i eftermiddag.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, er fredag åbnet 0,24 point højere i kurs 105,09 med en effektiv rente på 3,36 pct.

Der er kommet lidt nyt for den græske økonomi, idet landets premierminister George Papandreou har ønsket et mødes med eurozonen, IMF og Den Europæiske Centralbank. Mødet vil finde sted på mandag og frem mod mødet vil spekulationerne helt sikkert gå på indholdet af netop dette møde. Det amerikanske centralbankmedlem Janet Yellen fra San Fransisco udtalte torsdag, at hun føler sig langt mere sikker på, at den amerikanske økonomi er på rette vej, men at det også er vigtigt hele tiden at holde fast i hvor skrøbeligt dette opsving i økonomien egentlig er.

Torsdagen bød på en række nøgletal, hvor især erhvervstillidsbarometeret fra New York skilte sig ud fra mængden ved at overraske positivt. De negative overraskelser kom fra industriproduktionen og de ugentlige arbejdsløshedstal, mens erhvervstilliden fra Philadelphia var på linje med forventningerne.

Menuen står fredag på spændende regnskaber fra de udenlandske kanter, hvor det amerikanske industrikonglomeratet General Electric og storbanken Bank of America vil slå tonen an på markedsstemningen. Regnskabspræsentationerne vil formentlig sætte de makroøkonomiske offentliggørelser lidt i baggrunden.

Det amerikanske boligmarked bliver belyst kl. 14.30 med opgørelserne over påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser for marts. Det er spændende at se, hvordan boligmarkedet udvikler sig. Påbegyndt boligbyggeri ventes at stige med 6,1 pct. i marts til 610.000 enheder, mens byggetilladelser ventes at falde med 1,9 pct. til 625.000 enheder i marts.

Første udgave af den amerikanske forbrugertillid fra University of Michigan for april fremlægges kl. 15.55. Analytikerne venter, at forbrugertilliden stiger til 75,0 i april fra 73,6 i marts.

Læs også