Novo studerer psykiske følgevirkninger af hæmofili

Novo Nordisk har startet et globalt studie, der skal afdække de psykiske og sociale følgevirkninger af hæmofili (blødersygdom).

Det oplyser Novo Nordisk.

Studiet, som har fået navnet HERO (Haemophilia Experiences, Results and Opportunities), skal vurdere en lang række faktorer, herunder patienters og pårørendes holdninger til diagnose og behandling, deres forhåbninger samt hæmofili set i en social sammenhæng.

Studiet vil omfatte besvarelser fra over 1300 deltagere fra 12 lande, og er det hidtil mest omfattende internationale forskningsprojekt, der er gennemført til belysning af de sociale og psykiske følgevirkninger af denne sygdom, fremgår det.

De første resultater vil blive fremlagt på World Federation of Haemophilia Congress i Buenos Aires, Argentina, der løber af stabelen 10.-14. juli.

Studiet er opdelt i to faser med den første fase baseret på 150 personlige interviews, som skal identificere de almindeligste problemområder i forbindelse med hæmofili, mens anden fase baseres på en meget større datamængde fra 1200 respondenter til belysning af, hvor mange der rent faktisk føler sig påvirket af de identificerede problemområder.

Læs også