Finansfokus mandag

Før de europæiske markeder åbner vil hollandske Philips fremlægge kvartalsregnskab, og det kan være med til at slå tonen an.

Philips har tre fokusområder; Healthcare, Consumer Lifestyle og Lighting, og i årsregnskabet skrev selskabet, at det venter at tage markedsandele i 2010. Finanshuset Credit Suisse gentog den 14. april sin positive "outperform"-anbefaling på aktien, da storbanken venter en positiv overraskelse, hvilket især skal komme fra pæreenheden Lighting.

Medicinalkoncernerne Amylin Pharma og Eli Lilly fremlægger regnskaber for første kvartal, og Novo Nordisk-investorerne vil være opmærksomme på nyt om lanceringen af diabetesmidlet Byetta Lar. Amylin og Eli Lilly står bag Byetta Lar og Byetta, som er konkurrenter til Novo Nordisks Victoza. Byetta Lar er på vej ud på markedet, hvor de afventer den endelige godkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA, og jo længere tid der går, jo bedre kan Novos Victoza få fodfæste. Nyt om godkendelsen af Byetta Lar eller indikationer derom vil derfor blive nøje gransket.

- Vi forventer en statusopdatering på Byetta Lar i forbindelse med regnskabet. Derudover vil den allerede lancerede GLP-1 analog Byetta tiltrække opmærksomhed, idet diskussionen omkring risiko for udvikling af kræft ved brug af GLP-1-analoger nu er nået til Byetta. Vi venter, at Victoza kan tage massive markedsandele på det amerikanske marked i de kommende kvartaler fra Byetta, udtaler aktieanalytiker Rune Majlund Dahl fra Sydbank.

Novo Nordisk vil også få en indikation for den generelle markedsudvikling for diabetesmarkedet i USA med tallene fra Eli Lilly. Her venter Rune Majlund Dahl fortsat en stærk underliggende markedsvækst og fortsatte prisstigninger. Samlet ventes en vækst på 3 pct. i humalin og en vækst på 12 pct. i humalog. Yderligere vil eventuelle meldinger om den amerikanske sundhedsreform blive nøje gransket.

Den amerikanske storbank Citigroup fortsætter rækken af bankregnskaber, efter at JPMorgan og Bank of America har fremlagt tal for første kvartal. Forventningerne til Citigroups regnskab vil blive justeret efter resultaterne fra JPMorgan, som overraskede positivt, og fredagens tal fra Bank of America.

Læs også