»Der er bare noget ved dem«

Musikeren Peter Viskinde har en forkærlighed for gamle guitarer og ejer i dag fire. Selv om de er steget i værdi, er det bare en sidegevinst.

Han skulle bare have en gammel guitar. En, ligesom idolet Buddy Holly eller Eric Clapton spillede på. Som 14-årig begyndte Peter Viskinde derfor at spare penge op, så han en dag kunne købe en.

Efter tre års arbejde som opvasker på et hotel havde han sparet et par tusinde kroner op, og på en skoletur til London i 1970 fandt han den rigtige. En Fender Stratocaster fra 1963 til et par tusinde kroner.

»Før jeg tog af sted, vidste jeg, at jeg ville købe én, men jeg vidste ikke, at det skulle være den. Men den var fed, gammel og lækker,« fortæller Peter Viskinde.

Guitaren er dog for længst solgt, og sidenhen har Peter Viskinde købt og solgt flere gamle guitarer, indtil han fandt frem til de helt rigtige.

En Telecaster fra 1954, en Jazzmaster fra 1962, og to Stratocastere fra 1966. Alle sammen af mærket Fender.

»Nogen dyrker andre mærker, jeg dyrker Fender.«

Grunden til, at han er så fascineret af de gamle guitarer, er, at de afspejler kulturen fra den tid. Og derudover er der nogle helt specielle ting ved de gamle guitarer, som Peter Viskinde sætter pris på.

... og så er der lugten


..

Læs også