Justitsministeren skal svare i Jyske Banks hvidvask-sag

Justitsministeren bliver nu inddraget i en Jyske Bank-sag om hvidvask. SF vil have svar på, hvorfor sagen skal holdes hemmelig for offentligheden.

Justitsminister Lars Barfoed (K) bliver nu inddraget i en hvidvasksag, som involverer Jyske Bank.

Morgenavisen Jyllands-Posten kunne sidste lørdag fortælle, at Jyske Banks nu nedlagte afdeling i Spanien og afdelingen i Gibraltar har fået bøder af de spanske myndigheder for at have overtrådt de spanske regler om hvidvask.

Finanstilsynet har fået tilsendt informationer om sagen af de spanske myndigheder, men tilsynet har afvist avisens anmodning om aktindsigt i sagen med henvisning til en særregel, der underlægger alle medarbejdere tavshedspligt.

SF vil nu have justitsministeren til at redegøre for, hvorfor sagen skal holdes hemmelig.

»Jeg vil gerne vide, hvilke overvejelser der ligger bag afslaget. Har det været et forsøg på at skjule den kritik, der i forvejen har været af Finanstilsynet, eller drejer det sig om at beskytte bankens konkurrenceevne?« spørger Anne Baastrup, der er retsordfører i SF.

Reglen, der forhindrer offentlighed i Finanstilsynet, er i forvejen blevet kritiseret af mediejuristen Oluf Jørgensen, som har siddet i offentlighedskommissionen. Han kalder reglen grotesk og ønsker loven ændret.

Det er et problem


..

Læs også