Kort nyt - Erhverv

Arbejde Langt færre polakker, kinesere og rumænere kommer til Danmark for at arbejde. I de seneste fire måneder af 2009 blev der givet 4.789 arbejdstilladelser. Det er det laveste antal siden 2.kvt. af 2006.

Kopi Den danske tøjkoncern Bestseller er idømt en bøde på 2,5 mio. kr. for at have kopieret et par sko af amerikansk ophav. Skoene er blevet solgt i Jack & Jones-butikker i en række lande. Bestseller har nægtet sig skyldig, men skal alligevel aflevere 17.000 par sko samt betale for transport og destruktion.

Krak Efter mere end et års tovtrækkeri er mangemillionæren Carsten Berger og koncernen Rudersdal A/S blevet erklæret konkurs. Den samlede gæld i Rudersdal A/S løber op i 1,2 mia. kr. Der er allerede på nuværende tidspunkt solgt ud af aktiver for omkring 300-400 mio. kr.

Vækst Tyggegummi-milliardæren Holger Bagger-Sørensen er med selskabet Gumlink klar til at erobre vækstmarkeder i samarbejde med lokale partnere.

Et nyt jointventure med en indisk partner skal åbne for det asiatiske marked, men inden for et år forventer man også at indgå et sydamerikansk samarbejde.

Læs også