Goldman Sachs anklaget for bedrageri

En af verdens største banker, Goldman Sachs, anklages for at have vildledt investorer op til finanskrisen.

En af verdens største investeringsbanker, Goldman Sachs, der klarede sig relativt godt gennem finanskrisen, anklages nu for at have bedraget både myndighederne og investorerne.

Straffen faldt øjeblikkeligt, da kursen på bankens aktier faldt med over 10 pct. på børsen.

Ifølge anklagerne fra det amerikanske finanstilsyn, SEC, skulle Goldman Sachs Group og en af bankens vicepræsidenter bevidst have ført efterforskere bag lyset ved at undlade at afgive centrale oplysninger om et finansielt produkt, der var bundet til de såkaldte subprimelån, som var med til at udløse den globale økonomiske krise.

Ifølge SEC opfandt og markedsførte Goldman Sachs i april 2007 et syntetisk investeringsprodukt baseret på private husejeres subprimelån på et tidspunkt, da husmarkedet var begyndt at vise de første problemer.

Med anklagen går myndighederne i lag med en af de største banker på Wall Street, og som faktisk kom stærkere ud af krisen på grund af den amerikanske regerings forskellige hjælpepakker.

Anklagen fra SEC tager fat på en af hovedårsagerne til finanskrisen. Salget af giftige og stærkt tvivlsomme investeringsprodukter baseret på lån til husejere, der ikke havde råd til at sidde i de huse, de havde købt.Væddemål


..

Læs også