Utrygheden på jobbet breder sig

30 pct. af de ansatte er utrygge ved risikoen for tyveri, indbrud, hærværk og overfald. Nervøsiteten er størst i det offentlige.

Utrygheden breder sig på de danske arbejdspladser.

Risikoen for indbrud, tyveri, ubudne gæster eller hærværk gør mange medarbejdere nervøse. Knap hver tredje dansker har følt sig utryg på jobbet. Konsekvenserne af usikkerheden kan være stress, dårligere arbejdsmiljø, angst og sygefravær. Det er især på de offentlige arbejdspladser, at de ansatte føler utryghed.

Men i private virksomheder er der også en stor gruppe af medarbejdere, der føler sig usikre i forhold til sikkerheden på arbejdspladsen.

Det viser en undersøgelse blandt 1.327 medarbejdere på indendørs arbejdspladser, som Kompas Kommunikation har gennemført for Schneider Electric. Virksomheden arbejder med energiløsninger, automatisering og sikkerhed i bygninger.

Resultatet kommer bag på Henrik Holt Larsen, der er professor ved Institut for Organisation ved Copenhagen Business School.

»Omfanget af utryghed på arbejdspladserne er overraskende højt. Det er uventet, at nervøsiteten for indbrud, tyveri og hærværk har et så markant niveau. Der er grund til at tage resultaterne alvorligt, for det påvirker medarbejderne negativt,« siger Henrik Holt Larsen.

Afsmittende effekt


..

Læs også