Arla investerer og udvider i Argentina

Den skandinaviske mejerikoncern har store ambitioner om vækst i det globale marked for ingredienser og proteiner til fødevareindustrien. Derfor er der investeret millioner i et sydamerikansk fabriksanlæg, som skal styrke Arla Foods yderligere globalt.

En investering på 100 mio. kr. i Argentina skal være med til at sikre de danske mælkeproducenters indtjening.

Mejerikoncernen Arla Foods, der ejes af danske og svenske landmænd, indvier sidst i denne uge en større udvidelse på den eksisterende fabrik i det sydamerikanske land. Investeringen i ny teknologi der blev besluttet for tre år siden er nu gennemført. Anlægget i Argentina, som hører under Arla Foods Ingredients, producerer højtforædlet valleproteinpulver, der sælges som ingredienser til mejeri- og bageribranchen.

Hidtil er kun 30 pct. af vallen, der kommer fra osteproduktion, blevet udnyttet i produktionen i Argentina. Med den nye teknologi til samlet 100 mio. kr. kan Arla Foods fremover forædle råvaren 100 pct.:

»Det giver helt nye muligheder, og forventningen er, at det på sigt skal sikre en væsentligt større indtjening,« siger direktør Henrik Andersen, der står i spidsen for valleproteinerne i Arla Foods Ingredients.

Den dansk/svenske mejerikoncern arbejder i Argentina sammen med det lokale mejeriselskab Sancor om fabrikken, der blev etableret i 2002. Anlægget ligger på den argentinske højslette - ca. 600 km. nordvest for Buenos Aires.

Konkurrenceevnen styrket


..

Læs også