Dødt løb i ejer-kapløb

En ny undersøgelse tyder på, at kapitalfondene i gennemsnit er bedre til at drive en virksomhed. Men den viser også, at der er enorm forskel mellem dårlige og gode fonde, så både en ekspert og ATP råder til stor forsigtighed.

Kapitalfondene har fået endnu et point i den årelange finansielle ”champions league”-turnering mellem de investeringsfondsejede virksomheder og de børsnoterede ditto.

En undersøgelse fra Münchens Tekniske Universitet og selskabet Capital Dynamics viser, at kapitalfondene ser ud til at være lidt bedre til at få indtjening ud af deres virksomheder, når man måler over en lang periode, nemlig omkring 20 år. Med data fra i alt 241 selskaber, der indgår i undersøgelsen, er det en af de større af slagsen.

»Der er tale om en meget solid analyse, som gør op med fordommen om, at kapitalfondsejede virksomheder ikke skaber nævneværdig operationel værdi (et afkast af selve driften af virksomheden, red.). Analysen viser, at de kapitalfondsejede virksomheder skaber hele 6 pct. mere operationel værdi end børsnoterede selskaber,« siger Jannick Nytoft, adm. direktør i venture - og kapitalfondsforeningen DVCA.

En stor forskel


..

Læs også