Danske flyselskaber kræver statsstøtte

EU bør tillade statsstøtte til flyselskaberne, mener branchen. Begrundelsen er, at det islandske vulkanudbrud bringer flyselskaberne i en særlig situation.

»Er det rimeligt, at luftfartsselskaberne alene skal bære omkostningerne ved det islandske vulkanudbud?« spørger Jacob Krogsgaard, adm. direktør i Cimber Sterling.

Siden det danske luftrum blev lukket torsdag i sidste uge og til og med søndag, har SAS tabt mellem 175 og 225 mio. kr. Tabet er mellem 40 og 70 mio. kr. dagligt.

Cimber Sterling har mellem torsdag og søndag tabt 20-25 mio. kr. - og tallet stiger med 5-8 mio. kr. dagligt.

»I takt med, at vi ikke har kunnet flyve i fem dage, strander flere og flere kunder i udlandet. Omkostningerne til hoteller og hjemtransport eksploderer,« siger Jacob Krogsgaard.

Cimber Sterling er - som mange andre europæiske flyselskaber - under hårdt økonomisk pres. Selskabet har en meget spinkel økonomi, og tabene som følge af vulkanudbruddet tærer hårdt på selskabets kassekredit.

Derfor deltog bl.a. Cimber Sterling, SAS og Dansk Industri i går morges i et møde med transportminister Hans Christian Schmidt (V), hvor ønsket om statsstøtte blev fremlagt.

Arbejdsgruppe nedsat


..

Læs også