Aktier: Moderate stigninger i vente

Finansaktier er i fokus, efter at den amerikanske stemning mandag aften vendte. Stemningsskiftet ventes at afføde en positiv reaktion på de europæiske markeder.

Amerikanske Citigroups regnskab understøttede banksektoren, men også spekulationer om, at anklagen mod Goldman Sachs er svag, fik køberne tilbage i markedet. A.P. Møller - Mærsk får opmærksomhed grundet rekordaktivitet i kinesiske havne, mens Carlsberg har fået en markedsopdatering fra konkurrenten Sabmiller.

- Efter at påstanden om svindel hos Goldman Sachs satte pres på specielt de finansielle aktier i fredags, kom der lidt optimisme tilbage i den sektor mandag, da Citigroup fremlagde et solidt regnskab, som sendte Citi-aktien 7 pct. op. De europæiske aktiemarkeder var mandag morgen en smule nervøse for, at Goldman Sachs historien kunne være medvirkende til at ødelægge den gode stemning i markedet, men som dagen skred frem, kom tilliden tilbage til aktiemarkedet, og det virker som om, at Goldman Sachs sagen nu mest af alt betragtes som et isoleret problem, vurderer Head of Sales Mads H. Zink fra Danske Bank...

Læs også