Dyrt plaster på Goldmans sår

Et stort overskud i Goldman Sachs bekræfter, at USA's banker har overvundet finanskrisen.Et rekordstort overskud for årets første tre måneder har sat et lille plaster på det dybe sår, som storbanken Goldman Sachs blev tilføjet, da finanstilsynet, SEC, indledte et sagsanlæg med beskyldninger om bedrageri. I 1. kvartal havde banken, der er kendt for sin aggressive facon, et nettooverskud på 3,46 mia. dollars, hvilket var noget nær en fordobling i forhold til samme periode sidste år. Bankens bruttooverskud blev opgjort til 12,78 mia. dollars, hvilket var en forbedring på 31 pct.

Skønt begge resultater ligger et godt stykke over analytikernes forudsigelser, bliver det næppe nok til at standse den blødning, som det historiske sagsanlæg har udløst. Et par konkurrenter hævder således, at flere af Goldmans bedste kunder er gået i venteposition, indtil det retslige forløb bliver afklaret. Hvor hårdt beskyldningerne om bedrageri har ramt banken og dens topledelse blev også understreget, da Goldmans juridiske chefrådgiver i en kommentar til kvartalsregnskabet fastslog, at noget sådant ville være i strid med forretningens principper.

»Vi ville aldrig med fuldt overlæg vildlede nogen. Slet ikke vore klienter eller vore forbindelser,« fastslog Greg Palm under en telefonkonference, der mod sædvane ikke kun var tilgængelig for analytikerne, men også for offentligheden.

Indirekte accept

..

Læs også