Svenske kroner styrket

Udsigt til en snarlig rentestigning i Sverige styrkede svenske kroner.Den tyske ZEW-indikator steg overraskende meget til gavn for euroen.

Den svenske krone blev styrket i forlængelse af tirsdagens pengepolitiske møde i Stockholm, selv om Riksbanken holdt fingrene væk fra den ledende rente, og ud på eftermiddagen var kursen på Sveriges valuta steget til 77,15 kr. fra 76,70 kr. dagen forinden kl. 16.

Som ventet af de fleste markedsdeltagere besluttede den svenske centralbank i forbindelse med tirsdagens møde at fastholde den ledende rentesats på 0,25 pct.

Men efter at have læst pressemeddelelsen, som fulgte med renteannonceringen, mente flere investorer, at det sikkert ikke vil vare længe, før den svenske centralbank indleder den manøvre, der på sigt skal bevæge pengepolitikken i Sverige mod mere normale tilstande, hvilket er ensbetydende med rentestigninger.

Investorerne har hele tiden vidst, at det kun er et spørgsmål om tid, inden den svenske centralbank ser sig nødsaget til at hæve renten fra det ultralave niveau på 0,25 pct., og i markedet var det en gængs opfattelse, at den første stramning ville komme til september. Der er fortsat mange, som mener, at Riksbanken i Stockholm først begynder at hæve renten til efteråret, men efter tirsdagens møde steg antallet af aktører, som forudser en svensk rentestigning allerede til sommer.

En strøm af købsordrer

..

Læs også