Aktier: Slutspurt sikrede plus

Det begyndte skidt, men endte godt for det danske C20-indeks, som lukkede 0,14 pct. højere i 360,47. Danisco og Novo Nordisk var dagens vindere, mens de danske banker lå i bunden af C20-indekset, efter de europæiske banker var pressede i tirsdagens handel.

- Det begyndte negativt, men stemningen vendte, efter de amerikanske markeder åbnede højere. De amerikanske åbnede højere, og det er lidt uforklarligt, eftersom vi fik et lidt skuffende regnskab fra Citigroup. En positivt understøttende faktor var, at det amerikanske industriselskab Parker Hannifin aflagde et bedre regnskab end ventet. Danisco var godt kørende, hvilket nok bunder i flere forskellige faktorer, blandt andet et godt nyhedsflow omkring Danisco i øjeblikket, sagde chefrådgiver i Nordea Claus Paaske Larsen til RB-Børsen.

Danisco steg 2,6 pct. til kurs 379, og det var dermed tirsdagens største C20-stigning. Den amerikanske bank Goldman Sachs var blandt andre en aktiv opkøber af Danisco-aktier. Danisco indgik en samarbejdsaftale med Arla omkring universitetsforskere, som arbejder med at udvikle en metode til fremstilling af en vigtig ingrediens i modermælk, som skal hjælpe med at beskytte spædbørn mod infektioner og diarre...

BRANCHENYT
Læs også