TDC afviser økonomiske problemer

Kort før jul støvsugede TDC's ejere, fem udenlandske kapitalfonde, TDC-kassen ved at udbetale et ekstraordinært udbytte på tæt ved 6 mia. kr.

Efter udbyttebetalingen, som sikrede kapitalfondene 5,3 mia. kr., var der kun 763 mio. kr. tilbage i pengekassen mod 6,7 mia. kr. året før.

Udsultningen af TDC har finansdirektør Jesper Ovesen efterfølgende forklaret som ubetydelig, fordi TDC er en god forretning, og fordi der i løbet af foråret vil komme 10 mia. kr. fra France Telecom.

De penge forsvandt som dug for solen i går, da konkurrencemyndighederne i Schweiz forbød TDC's planer om at sælge datterselskabet Sunrise til France Telecom. Alligevel afviser TDC's kommunikationsdirektør Nicolaj Due, at situationen skaber økonomiske problemer for selskabet.

»Nu er pengene ikke lige på vej ind i kassen. Derfor er det klart, at vi skal se på, hvordan vi kan få løst det. Men som sådan skaber det ikke problemer i forhold til vores finansielle situation. Der er luft til udbyttet på grund af vores pengestrøm og den gældstruktur, vi har i dag,« siger Nicolaj Due.

TDC har i dag en gæld på 33,5 mia. kr., hvilket er det laveste, siden de udenlandske kapitalfonde i 2006 købte TDC og belånte selskabet for 55 mia. kr.

Læs også