Aktier: Regnskaber skaber uro

Det er de udenlandske regnskaber, som præger den europæiske åbning, hvor det blev til uensartede udsving. Svensk/schweiziske ABB og Credit Suisse skuffer med regnskaberne og aktierne dykker, mens schweiziske Nestles tal er lidt bedre end ventet. Den amerikanske internethandelsplads Ebay dykkede onsdag nat 8 pct. på svage udsigter. Der er fortsat bekymringer om Grækenland, og alt i alt bliver det til et C20-fald på 0,1 pct. til 407,52.

- Temaet er regnskaber og Grækenland. Vi har fået en del regnskaber fra Nestle, Credit Suisse, ABB og amerikanske Ebay. Vi afventer flere regnskaber, og det er blandt andet middagens tal fra Nokia, udtaler aktiechef Ole Kjær Jensen fra Sydbank til RB-Børsen.

SAS falder 3,0 pct. til kurs 0,96 kr. Luftfartsselskabet har fremlagt regnskab for 1. kvartal, hvor det blev til et tab på 972 mio. skr. før skat, hvilket var bedre end ventet. Omsætningen faldt til 9,5 mia. skr., hvilket var under analytikernes forventninger på 10,4 mia. skr. SAS skriver, at markedet fortsat ventes at være hårdt i 2010, men at selskabet har set nogle tegn på forbedringer i efterspørgslen. SAS skriver, at det føler sig sikker på, at selskabet kan klare udfordringerne i 2010, og at den likvide situation er tilfredsstillende...

Læs også