Alm. Brand nedjusterer efter den hårde vinter

Den håde vinter har øget erstatningerne i 1. kvartal med 350 mio. kr. i forhold til et mere almindeligt år.

Forsikringsselskabet Alm. Brand nedjusterer sine forventninger til 2010 på grund af den hårde vinter. Og dermed følger Alm. Brand i hælene på to andre store forsikringsselskaber, Tryg og Topdanmark, der allerede tidligere på året kom med nedjusteringer på grund af de mange vinterskader.

Alm. Brand venter nu et overskud på 20 mio. kr. mod tidligere 300 mio kr. Forventningerne til årets resultat for skadesforsikringer nedjusteres til et underskud på 100 mio. kr. og en combined ratio på 104.

»Særligt har snetrykskader på bygninger haft et omfang, der ikke er set i de seneste 25 år - om nogensinde. Derudover har der været flere auto-, personulykke- og andre bygningsskader som følge af den hårde vinter. De ekstraordinære vinterskader har øget erstatningerne i 1. kvartal 2010 med 350 mio kr. i forhold til et normalt år, hvoraf 250 mio kr. skyldes snetrykskader,« oplyser Alm. Brand.

Positive resultater i årets første tre måneder får imidlertid Alm. Brand til at opjustere forventningerne til livsforsikringsaktiviteterne til 120 mio kr. fra tidligere 90. mio kr.

Også resultatet før nedskrivninger af bankaktiviteterne opjusteres til 60 mio kr. fra 40 mio kr., oplyser forsikringsselskabet.

Læs også