Sidste dag i rampelyset

Parkens tålmodige aktionærer sagde i går farvel til formand Østergaard.

Flere hundrede aktionærer var mødt op til et sidste farvel til Parkens formand, Flemming Østergaard. Et af lokalerne i Parkens halvtomme og uudlejede kontortårne var for en gangs skyld fyldt op. Grå hår og blanke måner var dominerende blandt de mange småsparere, der gennem det seneste år har set deres opsparing smuldre og forsvinde.

»Set i bakspejlet er det nok let at se, at nogle beslutninger ikke skulle være taget. Men faktum er, at det var rigtige beslutninger på tidspunktet, hvor de blev truffet,« indledte Flemming Østergaard bestyrelsens beretning.

Blandt aktionærerne blev beretningen modtaget med tavshed. Efter at en truende konkurs kun blev afværget af et kapitalindskud fra aktionærerne på en halv mia. kr., er tidligere års begejstring afløst af en stemning så trykket som Parkens aktiekurs.

»Købet af Lalandia, etablering af Lalandia i Billund, udvidelsen af Parken, projektet i Italien - alle projekterne var godkendt af den samlede bestyrelse. Bankerne var orienteret, og de havde givet de nødvendige kreditter. Ja, flere banker var mere end villige til at deltage,« lød Flemming Østergaards forklaring til de fyldte stolerækker af korslagte arme og udtryksløse ansigter.

»Tak for tilliden gennem årene. Da jeg i 1997 trådte ind ad døren i Parken, bestod selskabet stort set af syv ansatte og et fodboldhold. Jeg tillader mig at konstatere, at Parken i dag er et af landets mest spændende virksomheder, bl.a. med et topmoderne stadion og Nordeuropas mest spændende oplevelsescentre. Det har været en fornøjelse,« afsluttede Flemming Østergaard, der høfligt blev fulgt af 10 sekunders klappen.

Kochs afskedssalut


..

Læs også