Køb af Tandberg godkendt

Jyllands-Posten bringer i samarbejde med advokatvirksomheden Kromann Reumerts kontor i Bruxelles nyhedsstof om EU-lovgivning og domstolsafgørelser af særlig interesse for danske virksomheder.Kommissionen godkendte i slutningen af marts den amerikanske virksomhed Cisco Systems køb af norsk-amerikanske Tandberg.

Ciscos verdensomspændende aktiviteter omfatter udvikling og salg af netværksprodukter til internettet, herunder videokommunikationsløsninger af høj kvalitet. Tandberg sælger et bredt udvalg af videokommunikationsløsninger.

Kommissionen fandt, at transaktionen gav anledning til alvorlige bekymringer for konkurrencen på markedet for high-end videokonferenceløsninger. Cisco gav derfor bl.a. tilsagn om at sælge rettighederne til ”Telepresence Interoperability Protocol”, der er udviklet af Cisco til videokonferenceløsninger, til en uafhængig industriorganisation. Dette skulle sikre interoperabiliteten mellem Ciscos og konkurrenternes løsninger og give konkurrenterne mulighed for at deltage i udviklingen af en sådan protokol.

Kommissionen godkendte på den baggrund transaktionen. Amerikanske Department of Justice godkendte transaktionen samme dag.

Procter & Gamble


..

Læs også