Vestas fik hul på ordre-bylden

Vestas hentede i går sin hidtil største ordre. Værdi: 11-12 mia. kr. Derudover er der mulighed for ordrer for yderligere 4-5 mia. kr.

Der var brede smil over hele linjen, da Vestas-chef Ditlev Engel i går eftermiddag satte sin signatur på koncernens hidtil største enkeltordre.

Mandagen tegnede ellers til at blive en dag uden de store smil for den danske vindmøllegigant, da den schweiziske storbank Credit Suisse fra morgenstunden langede ud efter Vestas af frygt for, at Ditlev Engel ikke leverer varen og når et 2010-salg på 52 mia. kr.

Få timer senere var frygten glemt af de fleste, efter at Vestas havde annonceret en ordre fra det portugisiske vindenergiselskab EP Renovávis (EDPR) på 1.500 megawatt (MW). Det er mere end syv gange størrelsen af Horns Rev 2-parken og en ordre af kaliber, der fik analytikere som investorer ud af busken.

»Vestas har nu offentliggjort ordrer for ca. 2.600 MW i år, og dermed er Vestas med et trylleslag tilbage på sporet i forhold til at levere 8.000-9.000 MW i nye ordrer i år,« siger Jacob Pedersen,

senioranalytiker i Sydbank.

Slut med spekulationer


..

Læs også