Optimisme på aktiebørserne

De positive takter havde fat i aktiemarkederne det meste af mandagen.Men usikkerheden om Grækenland var stadig yderst nærværende.

Stemningen i de europæiske aktiemarkeder var ganske positiv under store dele af mandagens handel, selv om bekymringerne over den økonomiske situation i Grækenland atter trængte sig på.

I fredags anmodede grækerne om at få aktiveret den økonomiske hjælpepakke fra eurolandene og IMF på 45 mia. euro, men efter weekendens udtalelser var mange investorer mandag stadig usikre på, hvordan og hvornår den økonomiske håndsrækning når frem til Grækenland. Usikkerheden gav panderynker i store dele af de finansielle markeder, men helt ødelægge aktieinvestorernes humør kunne den ikke, og midt på eftermiddagen holdt en del børser i Europa fast ved deres fremgang.

Nu er den græske økonomi kun en lille brik i det globale puslespil, hvilket var en af grundene til aktieinvestorernes mere afslappede attitude til problematikken. Og så var det selvfølgelig heller ingen skade til, at den forgangne uge havde budt på nøgletal fra begge sider af Atlanten, som har styrket forventningerne til robustheden i det ventede opsving.

Specielt fredagens overraskende stærke tal fra det amerikanske boligmarked var kilde til opmuntring blandt investorerne, for i marts steg salget af nye boliger i USA med hele 26,9 pct. - den største fremgang på en enkelt måned, siden man begyndte på opgørelsen i 1963.

Boligmarkedets betydning


..

Læs også