Flertal vil have lufthavnen tilbage

Vi skal se på, hvordan staten igen kan blive hovedejer af Københavns Lufthavne, mener både Københavns overborgmester og et flertal uden om regeringen. Det er der ikke penge til, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Efter en årrække med en privat hovedejer bør Københavns Lufthavn i Kastrup atter komme på statens hænder. Det mener såvel overborgmesteren i København, Frank Jensen (S), som flere partier på Christiansborg. Meldingen kommer, efter at økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i gårsdagens udgave af Morgenavisen Jyllands-Posten kaldte det en fejl, at staten i sin tid solgte aktiemajoriteten.

»Det vil være en stor fordel, hvis Københavns Lufthavne kommer tilbage på offentlige hænder. Brian Mikkelsen har ret i, at den nuværende ejer ikke har samme interesse i at udvikle lufthavnen, som samfundet har,« siger Frank Jensen.

Han foreslår, at staten - enten alene, sammen med danske pensionskasser eller sammen med kommunerne i hovedstadsområdet - køber aktier tilbage fra den nuværende hovedaktionær i Københavns Lufthavne, så det offentlige atter bliver hovedejer. Staten sidder i dag på knap 40 pct. af aktierne, mens aktiemajoriteten ligger i hænderne på den australske kapitalfond Macquarie Airports Copenhagen.

»Skulle der være et ønske om, at Københavns Kommune skulle placere noget af sin likviditet i en mindre aktieportefølje, så vil vi også have mulighed for det,« siger overborgmesteren.

Støtte i Folketinget


..

Læs også