Vendepunkt for salget i butikscentre

Landets største indkøbscentre øger salget efter to års med svigtende omsætning. Steen & Strøm tror på et vendepunkt for butikkerne.

For første gang i næsten to år stiger omsætningen i Danmarks største butikscentre. Kunderne er vendt tilbage, og de bruger lidt flere penge.

I detailhandelen giver det håb om, at forbrugerne endelig har lagt den værste krise bag sig og vil bruge flere af de ekstra penge, som de har fået til rådighed efter skattelettelser og lave boligrenter.

Nye tal fra Steen & Strøm, der driver 18 af de store indkøbscentre, viser vækst i salget i 1. kvartal. Fremgangen er dog så beskeden som 1 pct., men marts var en god måned, og april tegner også godt.

»I begyndelsen af året var kunderne fortsat tilbageholdende, men på det seneste er der kommet god gang i salget. Det giver håb om, at forbruget har vundet fodfæste på et højere niveau,« siger Claus Tüchsen, marketingdirektør i Steen & Strøm.

Selskabet driver eller ejer 18 af Danmarks største shoppingcentre.

Dansk Detail glæder sig over den positive udvikling. Erhvervsorganisationen har set en tilsvarende tendens blandt medlemmerne, som primært er tøj- og skobutikker.

Et beskedent opsving


..

Læs også