Chr. Hansen-ejere på guldkurs

Kapitalfondene, som i 2005 købte Chr. Hansen, kan være på vej mod en milliardgevinst. Købsprisen var 8,2 mia. kr. Et salg af ca. 30 pct. af aktierne ventes at ske til 3,4 mia. kr.

Ingrediensvirksomheden Chr. Hansen vil tilbage på Københavns Fondsbørs.

Det bekræfter topledelsen og ejerne, en række kapitalfonde rådgivet af PAI partners, efter længere tids spekulationer i markedet om netop det skridt.

»Vi vil få det rette grundlag for både organisk vækst og vækst gennem supplerende akkvisitioner, og jeg er overbevist om, at vi som børsnoteret selskab vil kunne give både danske og internationale investorer i Chr. Hansen mulighed for at deltage i vores fremtidige vækst,« siger Lars Frederiksen, adm. direktør i Chr. Hansen, om børsplanerne.

Om investorerne vil flokkes om Chr. Hansen-aktien, er uvist. Det springende punkt ventes nemlig at blive den endnu ukendte pris på aktien.

På forhånd peger de nuværende ejere på, at der kun bliver solgt en del af aktierne. Hvor mange er fortsat uvist, men det forhindrer ikke PAI partners i at opstille forventninger om, at salget vil indbringe 3,4 mia. kr.

Advarer mod for høj pris


..

Læs også